Ιταλία: 20χρονη έφαγε τιραμισού και πέθανε – Ήταν αλλεργική στο γάλα και της το σέρβιραν για vegan

Μόλις κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά έτρεξε στο μπάνιο να πάρει τα χάπια της

Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια έχει ξεκινήσει η ιταλική αστυνομία μετά τον θάνατο μίας 20χρονης λόγω αλλεργικού σοκ που υπέστη αφού έφαγε τιραμισού το οποίο περιείχε γάλα.

Πρόκειται για την 20χρονη Anna Bellisario η οποία στις 26 Ιανουαρίου του 2023 πήγε να δειπνήσει μαζί με τον φίλο της σε ένα φαστφουντάδικο. Δέκα ημέρες μετά, έπαθε αναφυλακτικό σοκ και πέθανε στο νοσοκομείο San Raffaele.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία εις βάρος δύο γυναικών, των ιδιοκτητριών του ζαχαροπλαστείου που προμήθευαν με γλυκά το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Η έρευνα μέχρι στιγμής δείχνει ότι οι δύο γυναίκες είχαν μπερδέψει το τιμολόγιο των vegan γλυκών με αυτά που περιείχαν γάλα.

Πήρε τα φάρμακά της, αλλά λίγο μετά έχασε τις αισθήσεις της

Η 20χρονη Anna Bellisario

Η νεαρή κοπέλα όταν παρήγγειλε το γλυκό της, έλεγξε την ετικέτα, ωστόσο ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις λόγω της σοβαρής αλλεργίας της.

Αφού την καθησύχασαν, άρχισε να τρώει. Στη δεύτερη κουταλιά, άρχισε να νιώθει αδιαθεσία, και έτρεξε στο μπάνιο με σκοπό να κάνει εμετό. Πήρε τα φάρμακα για το άσθμα και την κορτιζόνη που είχε πάντα μαζί της, αλλά λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της.

Η 20χρονη πέρα από την αλλεργία στο γάλα, είχε και στα αυγά.

Σημειώνεται ότι και στις υπόλοιπες συσκευασίες τιραμισού εντοπίστηκαν ίχνη πρωτεΐνης γάλακτος.

Συν τοις άλλοις, ίχνη αυγού βρέθηκαν στη μαγιονέζα του υποτιθέμενου vegan σάντουιτς που η Bellisario έφαγε ως κύριο πιάτο στο εστιατόριο.

Το συγκεκριμένο επιδόρπιο αποσύρθηκε από την αγορά από το υπουργείο Υγείας στις 6 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, λόγω του ότι ενδεχομένως περιείχε πρωτεΐνες γάλακτος που δεν αναγράφονταν στην ετικέτα.