Έλαιο Μοσχοσίταρο – Τέλειο για θέματα αραίωσης μαλλιών

Έλαιο Μοσχοσίταρο - Τέλειο για θέματα αραίωσης μαλλιών
Έλαιο Μοσχοσίταρο - Τέλειο για θέματα αραίωσης μαλλιών

Όταν συνδυάζονται, το μαύρο σπορέλαιο και η τριγωνέλλα (Μοσχοσίταρο) είναι μια εξαιρετική θεραπεία για προβλήματα μαλλιών όπως η τριχόπτωση και η αραίωση. Το Μοσχοσίταρο είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και νικοτίνης, που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, και λεκιθίνης, που κάνει τα μαλλιά σας υγιή και δυνατά, καθώς αυτή η θεραπεία τροφοδοτεί τις ρίζες των μαλλιών και προάγει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Τριγωνέλλα η Ελληνική (Trigonella foenum-graecum), εικονογράφηση από τον Köhler.

Για να ετοιμάσετε μια πάστα, αλέστε τους σπόρους της τριγωνέλλας σε λεπτή σκόνη και προσθέτουμε το μαύρο σπορέλαιο. Αν η πάστα είναι αρκετά πυκνή, την αραιώνουμε με λίγο νερό και την αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας και κρατήστε τη για 20 έως 30 λεπτά πριν την πλύνετε καλά με ένα απαλό σαμπουάν.

 Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και είστε έτοιμοι να τα σκοτώσετε με τα Μεταξένια Μαλλιά σας! Η χρήση παραδοσιακών ελαίων φυτικής προέλευσης μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και ένα τέτοιο θαύμα είναι το έλαιο μαύρου σπόρου.

Επαγγελματική συμβουλή: Παρά το γεγονός ότι το έλαιο Μοσχοσίταρο ή το έλαιο μαύρου σπόρου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τα μαλλιά, συνιστάται ανεπιφύλακτα να κάνετε ένα patch test και να το χρησιμοποιείτε με προσοχή. Μην υπερβαίνετε! Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν απαιτείται.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το αντιοξειδωτικό ένζυμο στο kalonji βοηθά στην ταχύτερη απώλεια βάρους

Συχνές ερωτήσεις:

Ερ. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε λάδι kalonji καθημερινά;

A. Το Mellenthin, ένα συστατικό του μαύρου ελαίου, μπορεί να είναι επικίνδυνο σε υψηλές δόσεις, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ερ. Μπορούμε να εφαρμόσουμε λάδι kalonji στο πρόσωπο;

Α. Ναι, το έλαιο μαύρου σπόρου έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την αποβολή επιβλαβών ελεύθερων ριζών από το δέρμα, καθώς και ότι μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών, μαύρων κηλίδων και άλλων κηλίδων και έχει αναζωογονητικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

Ε. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τους σπόρους Μοσχοσίταρο για ΓΚΡΙΖΑ μαλλιά;

Α. Για να αποτρέψετε τα γκρίζα μαλλιά, συνδυάστε τα φύλλα κάρυ και τους σπόρους Μοσχοσίταρο σε σκόνη και προσθέστε λάδι καρύδας . 

Αφήστε το να καθίσει στη σκιά για μια εβδομάδα πριν το χρησιμοποιήσετε δύο φορές την εβδομάδα, 4-5 ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας.

Ερ. Μπορώ να αναμίξω λάδι kalonji με λάδι καρύδας;

Α. Ναι, σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε ίσα μέρη μαύρου σπορέλαιου και λάδι καρύδας. Πριν λουστείτε, κάντε μασάζ με το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κινήσεις, δίνοντας έμφαση σε τυχόν αραιωμένες περιοχές και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά πριν πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως. 

Αυτό θα κάνει γρήγορα τα μαλλιά σας πιο λεία, πιο λαμπερά και πιο ενυδατωμένα.